Для відвідування Мексики в 2017 році вам потрібна мексиканська віза, американська або електронна віза Мексики – це у випадку якщо ви подорожуєте з туристичною ціллю.

З 01.11.2010 року працює «Система Електронного дозволу» для одноразового в’їзду в Мексику громадянам України, яка дозволяє здійснити поїздку в Мексику без необхідності отримувати мексиканську візу в Посольстві.

За допомогою електронного дозволу в Мексику можна потрапити лише повітряним шляхом, тобто літаком. Якщо ви плануєте добиратися морем або перетинати кордон сухопутним шляхом, то вам потрібна віза, яку оформляють в посольстві. Електронна віза дає дозвіл на перебування в країні до 180 днів, але лише за один візит. Тобто якщо ви глянувши на карту і побачили що поряд є Куби і було б чудово туди з’їздити подивитись як живуть там люди, то для повернення назад в Мексику потрібно знову оформити електронну візу. І звичайно ж повертатися в Мексику потрібно буде літаком.

Для оформлення документа потрібно перейти на офіційний сайт за адресою https://www.inm.gob.mx/sae/publico/solicitud.html. Оформлення є БЕЗКОШТОВНИМ і відповідь надається відразу.

Візова форма виглядає наступним чином:

Анкету я заповнював англійською мовою, тому і розшарюю англійську версію.

За замовчуванням внизу сторінки є таке повідомлення:

Important: If you require visa to the country of final destination, you must complete this section and provide your visa to airline staff at check in counters and to Immigration Officials at Mexican port of entry, otherwise your trip to Mexico or entry permit will not be authorized.

З варіантами вибору лише Японії і Китаю. Але через цю форму не потрібно перейматися. Коли при введенні свої даних вказати метою поїздки туризм то ця форма повинна зникнути. Сайт може трохи глючити, тому можливо потрібно буде декілька разів перемикнути мету поїздки доки не зникне дана форма. В моєму випадку було саме так.

Інформація з інтернету:

  1. Ваш закордонний паспорт повинен бути дійсним півроку з дати в’їзду в Мексику.
  2. З електронним дозволом в’їжджати в Мексику можна тільки повітряним шляхом. Для в’їзду по землі доведеться оформляти візу в посольстві.
  3. Заповнювати онлайн-анкету потрібно не раніше ніж за 30 днів до дати в’їзду.
  4. Ваша авіакомпанія повинна бути авторизована в системі Electronic Authorization System (SAE). Інакше вас не пустять на борт. Авіакомпанії, члени IATA зобов’язані приймати електронний дозвіл Мексики. Роздрукуйте вашу онлайн-анкету, щоб при необхідності показати її при посадці в літак.
  5. Електронний дозвіл отримують тільки громадяни України і Росії, які народилися в своїй країні. Наприклад, якщо ви громадянин України, але народилися в Росії або будь-якій країні – оформити онлайн-дозвіл не вийде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Схожі статті

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *